“Tijdens de yogalessen bij Monica ervaar ik een soort vertraagd bewustzijn. Door de langzame, eenvoudige bewegingen kom ik bij de stilte in mijzelf. Zonder erover na te denken ontstaat er duidelijkheid over de weg, die ik ga en kan ik weer hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden. Wanneer ik na de les thuiskom, ga ik vaak andere dingen doen, dan ik van plan was. Ik zet vooral vraagtekens bij dingen die ik ‘zou moeten doen’ en vraag me meer af, wat ik wil doen vanuit mijn hart; dat kunnen soms verrassende acties of juist niet-acties zijn!”

“Tijdens Monica haar yogalessen ervaar ik een intense rust, alleen thuis kan ik dit nooit zo voelen.
Heerlijk vind ik het.”

“Ik kwam op aanraden van mijn fysiotherapeute, fijn dat ik naar haar geluisterd heb. De ademhalingsoefeningen spreken mij het meeste aan, voorheen ademde ik vaak hoog en nu voel ik hoeveel ademruimte ik wel niet heb. Na de les voel ik mij ontspannen en verkwikt.”

“Ik ben niet zo lenig, maar dat is ook helemaal niet nodig bij Monica haar lessen. Door de yogalessen voel ik mijn lichaam soepeler en veerkrachtiger worden. Ik voel me weer helemaal bijkomen, herstellen. Deze aandacht en verzorging voor mijn lichaam doet me goed. Heerlijk, als een warm bad.”

“Ik word me bewuster van mijn lichaamshouding. Ik begrijp de pijn in mijn nek, schouders en rug beter en kan dit verzachten. Ik voel nu ook beter de spanning en ontspanning in mijn lijf.”